35 års erfaring​

Stor tilfredshed​

Højt fagligt niveau​

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

Digital røntgen

Hvad er et digitalt røntgenbillede?

Digital røntgen betyder, at røntgenundersøgelsen gennemføres ved hjælp af en genanvendelig strålereceptor og en computer, hvor billedet vises på skærmen og gemmes i lageret. Direkte digital røntgen har en række fordele for tandlægen og patienten:

  • Tidsbesparelse, da billedet ikke skal fremkaldes med kemikalier
  • Stråledosisbesparelse, 25-90%. Ifølge den amerikanske tandlægeklinik Implant Dentistry of Florida, udsendes der 90% mindre radioaktiv stråling ved optagelse af et digitalt røntgenbillede end ved anvendelse af den konventionelle teknik
  • Bedre arbejdsforhold, da dampe fra kemikalier undgås
  • Bedre billeddynamik, da billedet kan manipuleres til alle diagnostiske formål​​​

Hvad betyder det for patienten

Den nye teknologi betyder at der praktisk talt ingen ventetid er på at få fremkaldt et røntgenbillede. Dermed kan diagnosen stilles hurtigere og eventuel behandling påbegyndes inden for et kortere tidsrum end hidtil.​

Hvad er et digitalt røntgenbillede?

Røntgenbilleder er et af de instrumenter vi har mest gavn af ved en undersøgelse. Med røntgen får vi en mulighed for at opdage ting, som ellers var umulige at opdage. Dagens moderne tandbehandling bygger på forebyggende pleje. Røntgen blev opdaget for over 100 år siden, men har udviklet sig enormt siden da. I røntgenteknikkens barndom var risikoen større, men med dagens moderne udstyr er den væsentlig reduceret. Den traditionelle teknik indebærer at man anvender en fotografisk film, som siden fremkaldes. Fremkaldningen tager tid og de kemikalier som anvendes er ikke miljøvenlige, ligesom selve bestrålingen er væsentlig højere. Det alternative er den digitale teknik, hvor man anvender en lille plade som belyses, med en stærk reduceret stråledosis, hvorefter man omgående kan se patientens røntgenbillede på en computerskærm. Selvom røntgen- strålerne er små kan vi formindske dem væsentligt ved at anvende digital røntgenteknik, det går hurtigere og vi anvender ingen miljøfarlige fremkaldningsvæsker.

Der er i de senere år gjort meget for at reducere den stråling man modtager.Tandoptagelser er uden betydning.Tænk på hvor mange der får taget røntgen inden de ved de er gravide.

Fordelene ved digital røntgen

De største fordele ved digital røntgen er:

En udtalt tidsbesparelse for tandlægen, idet der er ingen eller meget kort ventetid mellem eksponeringen og det færdige billede.

Der er ingen våd fremkaldningsproces med anvendelse af kemikalier, hvilket betyder mindre forurening og ingen fremkalderfejl.

Der er en udtalt dosisbesparelse da de direkte digitale systemer behøver meget mindre dosis end film for at opnå samme sværtningsgrad.

Det er lettere at opbevare og kommunikere digitale billeder elektronisk, og kopier af et digitalt billede kan sendes til andre, uden at man mister originalen.​

FAKTA:

​Er det farligt at få taget røntgenbilleder?

Nej, de doser, der er tale om ved almindelig røntgenfotografering af tænderne, er så små, at effekten ikke kan registreres.

Et menneskes dosis ved et tandbillede modsvarer dosis fra den baggrundsstrålingen (fra verdensrummet) som et menneske får i løbet af ca. 12 minutter i 10 km’s højde under en flyrejse.​

En flyrejse til Mallorca vil således medføre en stråling svarende til 18 røntgenbilleder, taget med almindelig røntgenapparat.

Vi vil altid undgå unødig bestråling af vores patienter. Derfor anvender Støvring Tandplejeteam digital røntgenapparat, hvor dosis kun svarer til 20% i forhold til dosis taget med almindeligt røntgenapparat. Dvs. 90 billeder med digitalrøntgen, svarer til en flyrejse til Mallorca.​

Kontakt

​Tandlægerne Grangårdscentret

9530 Støvring

Telefon: 98 37 20 38

Send mail - Find vej

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

ADRESSE:

Tandlægerne Grangårdscentret

Grangårdscentret 31

9530 Støvring

Tlf. 98 37 20 38

Send en mail

CVR: 38682903​

GODE LINKS:

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 25 anmeldelser på Facebook