35 års erfaring​

Stor tilfredshed​

Højt fagligt niveau​

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

Efter tandudtrækning eller operation​

Sådan bør du forholde dig!

Mundhygiejne:

Mundskylning bør undgås den første dag. Herefter anbefales mundskylning morgen og aften med 0,1% klorhexidin. Tandbørstning foretages så vidt muligt normalt, dog skal man undgå at røre ved såret med tandbørsten.

Mad:

Undgå varm mad og varme drikke på selve behandlingsdagen, da varme kan øge risikoen for efterblødning. Det første døgn er det bedst at indtage kold, halvflydende eller flydende kost. Herefter kan man spise normalt, men bør undgå at tygge i den behandlede side.

Tandbørstning foretages så vidt muligt normalt, dog skal man undgå at røre ved såret med tandbørsten.​

Eftersmerter

Vær forberedt på evt. eftersmerter. Til smerter efter behandling anbefales smertestillende midler som f.eks. Paracetamol/Pamol eller Ibuprofen. Begge kan fås i håndkøb. Du må ikke tage smertestillende tabletter indeholdende acetylsalicylsyre, f.eks. kodimagnyl, da disse giver øget blødningstendens. Såfremt smerterne er særligt voldsomme og varer mere end 2-3 dage, eller der opstår feber, kontakt da din tandlæge.

Du må ikke tage smertestillende tabletter inde-holdende acetylsalicylsyre, f.eks. kodimagnyl, da disse giver øget blødningstendens.​​

Efterblødning

For at nedsætte risikoen for efterblødning, skal du undgå fysiske anstrengelser og varme drikke. Ved lettere efterblødning standses denne ved sammenbid på en af de udleverede gazekrøller. Hvis trykket på såret holdes i ½ time, vil blødningen være standset i langt de fleste tilfælde.

Efter 2-3 ugers forløb vil såret være helt lægt.

Det bedste middel er stadig først og fremmest en god mundhygiejne.​

FAKTA:

Efter fjernelse af tand

Ro og skånekost:

Det er vigtigt, at såret lades helt i ro på selve operationsdagen og dagen efter. Undgå fødeindtagelse de første 3 timer efter operationen, derudover kun flydende eller helt blød kost den første dag (Yougurt, ymer, og ikke for varme retter, og lignende.). Rygning bør helst undgås den første dag.

Eftersmerter og anden medicin:

Der udleveres 4 Ibumitin tabletter a 400mg. De tages med 8 timers mellemrum. Kodimagnyl skal undgås, da de forhindrer blodet i at størkne, men Kodipar, Kodein eller Panodil kan anvendes. De normale smerter burde være overstået efter de første 3-4 døgn, og blot efterlade den for operationssår normale ømhed. Eventuel anden receptpligtig medicin tages efter nærmere anvisning.

Mundhygiejne og tandbørstning:

På operationsdagen bør generel tandbørstning undgås. Dagen efter børstes med forsigtighed og ikke i den opererede side. De følgende dage børstes bedst muligt under hensyntagen til ømhed og hævelse, men der må i de første 7 dage ikke børstes i det opererede område. Dagen efter operationsdagen anbefales det at skylle munden 2 gange dagligt med ca. 10 ml. 0,1% Corsodyl el. Oral B Mundskyl (klorhexidin) i ca. 1 minut. Dette for at fremme mundhygiejnen og dermed helingen. Skylningen fortsættes i 1 uge, eller efter tandlægens anvisning.

Efterblødning:

Der vil i de følgende dage kunne forekomme en smule siveblødning, som sædvanligvis ikke kræver nogen behandling. For at mindske risikoen for større efterblødning, bør hovedet den første dag holdes højt. Læg en ekstra pude under hovedet om natten. Undgå endvidere fysiske anstrengelser. Indtræder der derimod kraftige blødninger, standses denne ved, at man anbringer en eller flere gazer over såret - og bider fast sammen i en halv time. HUSK AT IAGTTAGE STØRST MULIG RENLIGHED! Hjælper dette ikke, gentages behandlingen. Hvis det imidlertid efter 3-4 forsøg ikke har hjulpet, bør man søge tandlæge - også udenfor normal åbningstid.

​​

Hævelse/nedsat gabeevne:

Der vil i de følgende dage kunne forekomme nogen hævelse i den opererede side og evt. et "blåt mærke". Blå mærke kræver ingen behandling og forsvinder igen. Hævelsen vil være størst på 2-3 dagen, og forsvinder i løbet af 4-7 dage. Nedsat gabeevne er også hyppigt efter fjernelse af tand og forsvinder efter 4-7 dage.

Læg is på:

Hævelsen kan mindskes ved at lægge koldt omslag (ispose - "frosne" ærter) på kinden den første dag, dog ikke direkte, men med en klud imellem for at undgå forfrysning. Gør det er kvarter pr. time de første par timer. To dage efter kan der gives moderat varme i form af varmelampe eller et uldent tørklæde.

Kontakt klinikken ved følgende:

Hvis du oplever meget stærke smerter som du ikke kan kontrollere med smertestillende medicin. Hvis du har blødning som du ikke kan standse med gaze, som beskrevet ovenstående. Hvis du har stor hævelse som ikke aftager efter 4. dagen. Hvis du er dårlig og har feber.

Denne vejledning er en hjælp til de spørgsmål, der kan melde sig efter et operativt indgreb i munden, men skulle der opstå den mindste tvivl efter operationen, tøv da ikke med at kontakte os.​

Kontakt

​Tandlægerne Grangårdscentret

9530 Støvring

Telefon: 98 37 20 38

Send mail - Find vej

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

ADRESSE:

Tandlægerne Grangårdscentret

Grangårdscentret 31

9530 Støvring

Tlf. 98 37 20 38

Send en mail

CVR: 38682903​

GODE LINKS:

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 25 anmeldelser på Facebook