35 års erfaring​

Stor tilfredshed​

Højt fagligt niveau​

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

Blegning​

Gule tænder kan blive hvidere!

Med årene bliver tænderne mørkere i farven, men med en blegning kan man i mange tilfælde genskabe tændernes oprindelige farve.

Ved tandrensning fjernes misfarvninger og belægninger, men mener du, at dine tænder stadig er mørke efter tandrensning, kan de gøres lysere med tandblegning.

Hvis du har sunde tænder, som ikke er kuldefølsomme, og synes du de er blevet for mørke/gule, kan de bleges.​

​Synes du dine tænder er blevet

for mørke/gule, så få dem bleget.... (før blegning)

​Misfarvede tænder

Tænder kan misfarves udefra (ekstern) eller indefra (intern) via tandens nerve. De eksterne misfarvninger er nemmere at behandle/fjerne end de interne misfarvninger.

Eksterne misfarvninger skyldes aflejring på tandoverfladen af farvestoffer fra mad og drikkevarer som kaffe, te og rødvin. Også nydelsesmidler som tobak og lakrids og visse former for flydende medicin, fx jernmikstur kan give misfarvninger.

Interne misfarvninger kan opstå i forbindelse med en død nerve, specielt efter slag på tanden. Herved kan der opstå blødninger i nerven, og blodpigmenter kan aflejres inde i tanden, som bliver mørk evt. helt sort. Interne misfarvninger kan også opstå i forbindelse med rodbehandling af en tand pga. blod. Derudover kan interne misfarvninger også skyldes påvirkninger af tænderne i fostertilværelsen, f.eks. hvis moderen får bestemte slags medicin. Også visse arvelige sygdomme kan sætte deres spor i tænderne, som misfarvninger og defekte strukturer.

Da klinikblegning er bedst til at fjerne eksterne misfarvninger er det vigtigt at dette bliver undersøgt før klinikblegning påbegyndes. Hvis tænderne har interne misfarvninger evt. pga. rodbehandling skal der udover klinikblegning suppleres med blegning af tanden indefra.

​Det er svært, ikke at smile bagefter.... (efter blegning)

​Hvordan foretages klinikblegning

Du få udleveret en vejledning om blegning, samt skal til en konsultation/forundersøgelse hos vores tandplejerpersonale vedr. egnethed. Hvis du er egnet samt stadigvæk ønsker at få bleget tænder foregår klinikblegning som følger - trin for trin:

- Der tages et FØR billede af dine tænder

- Dit tandkød bliver beskyttet med isolerende materialer

- Blegegel påføres dine tænder og aktiveres med blegelampen.

- Efter 1 time, er du færdig og der tages et EFTER billede

- Du skyller, Du smiler.

Den kortere behandlingstid med lysteknik betyder at du oplever en større komfort & sikkerhed.

​Dette er et eksempel på den

forskel blegning kan gøre: Overmunden er bleget, mens undermunden IKKE er bleget.

FAKTA:

Spørgsmål og svar

Kan alle behandles?

Alle der ønsker, at lysne deres tænder kan få glæde af klinikblegning. Det gælder især dem, der måtte have svære misfarvninger forårsaget af mad, drikke og tobak. Ved tanddannelsesforstyrrelser kan misfarvningerne sidde så dybt, at det ikke er muligt at klare problemet med blegning alene. Dette kan vi vurdere og i givet fald foreslå andre løsninger på problemet.

Kan jeg blive behandlet når jeg er gravid?

Selvom alle de undersøgelser der er foretaget ikke giver anledning til bekymring har vi besluttet, at vi ikke vil behandle gravide kvinder eller ammende mødre.

Hvordan vedligeholdes resultatet?

For at vedligeholde resultatet har vi følgende anbefalinger: Nedsæt forbruget af tobak, te, kaffe, rødvin etc. - Børst dine tænder 2 gange dagligt.

Vil behandlingen også blege kroner og fyldninger?

Som udgangspunkt vil fyldninger, kroner etc. ikke blive bleget i forbindelse med klinikblegning. Gamle misfarvede plastfyldninger skifter derfor ikke farve ved blegningen, og må derfor udskiftes efter blegningen til den nye farve.

Vi anbefaler derfor, at du diskuterer din specifikke situation med vores behandler, så du kan få vores vurdering af hvad du kan forvente dig af behandlingen.

Hvor lang tid holder behandlingsresultatet?

Det langsigtede resultat af behandlingen er individuelt bestemt. Effekten af klinikblegning er ca. 60% efter 5 år, men er bestemt af vaner, såsom rygning, kaffe/te/rødvinsdrikning, samt uregelmæssige tandlægebesøg kan modvirke det langvarige behandlingsresultat.​

Kontakt os og bestil tid idag

Ring til os og bestil tid på 98 37 20 38 eller send en mail med eventuelle spørgsmål. 

Kontakt

​Tandlægerne Grangårdscentret

9530 Støvring

Telefon: 98 37 20 38

Send mail - Find vej

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

ADRESSE:

Tandlægerne Grangårdscentret

Grangårdscentret 31

9530 Støvring

Tlf. 98 37 20 38

Send en mail

CVR: 38682903​

GODE LINKS:

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 25 anmeldelser på Facebook