35 års erfaring​

Stor tilfredshed​

Højt fagligt niveau​

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

Bihulebetændelse​

Hvad er bihulebetændelse?

Bihulebetændelse skyldes betændelse i et eller flere af de hulrum, som støder op til næsen.

Bihulebetændelse giver typisk smerter, som er lokaliseret til kinderne, bag øjnene, i panden eller sjældnere i baghovedet. Det forekommer hyppigst hos større børn og voksne. Behandlingen er først og fremmest at få skabt afløb fra de aflukkede hulrum.​

Hvordan opstår bihulebetændelse?

Ved bihulebetændelse er udløbet fra bihulerne til næsen aflukket på grund af hævelse af næseslimhinden. Normalt passerer luft, slim og væske frit ud og ind af bihulerne.

Årsagen til slimhindehævelsen kan for eksempel være forkølelse eller influenza. Alle forkølelser påvirker bihulerne, og der er derfor en flydende overgang fra forkølelse til bihulebetændelse.

Hvis betændelsen forekommer hyppigt eller varer i længere tid er den kronisk, det vil sige vedvarende.

Bihulebetændelse kan i sjældne tilfælde skyldes tandrodsbetændelse.​

Hvordan føles bihulebetændelse?

Bihulebetændelse kan mærkes som smerter i panden, kindbenene, tindingerne, nakken eller bag øjnene. Smerterne forværres, når man bøjer sig forover, eller når man går. Der er ofte samtidig snue med tæthed i næsen og næseflod. Ved kraftig betændelse kan der være feber og sløjhed. Der kan komme en synlig, øm hævelse i panden eller i kinderne ved svære tilfælde.

I sjældne tilfælde kan betændelsen sprede sig til knogler, hjerne og hjernehinder (meningitis).

Det vigtigste er at du kontakter din læge, så der kan skabes afløb fra bihulerne.​

FAKTA:

Gode råd

I forbindelse med forkølelse kan det være en god ide tidligt i forløbet, at sørge for at adgangen til bihulerne ikke lukker til ved at bruge næsespray med sammentrækkende effekt på næseslimhinden. Undgå samtidig fysisk udfoldelse, Undgå stærk varme eller kulde, da temperaturforandringer forøger bihulesmerter. Indånd gerne damp eller fugtig luft, det kan hjælpe, da væden fortynder slimen og giver den lettere afløb. Drik meget væske, så legemet har et stort væskeindhold, det gør slimen tyndere. Man skal samtidig sørge for at ligge med hovedet hævet, når man sover. Hæv hovedgærdet af sengen man sover i. Hvis du har mistank om at du er ved at få bihulebetændelse, så kontakt altid din egen læge.​

Hvordan behandler lægen bihulebetændelse?

Det vigtigste er at få skabt afløb fra de tillukkede eller næsten tillukkede bihuler. Dette kan sædvanligvis gøres med slimhinde-sammentrækkende stoffer, som ordineres af din egen læge.

Antibiotika bruges ved svære tilfælde af bihulebetændelse med samtidig feber. Nogle læger vælger at give antibiotika også ved lettere tilfælde. Ved kraftig kæbehulebetændelse kan lægen i nogle tilfælde vælge at prikke hul på kæbehulen gennem næsen og foretage kæbehuleskylning. Det giver ofte hurtig lindring og afkorter sygdomsforløbet.

Kontakt

​Tandlægerne Grangårdscentret

9530 Støvring

Telefon: 98 37 20 38

Send mail - Find vej

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

ADRESSE:

Tandlægerne Grangårdscentret

Grangårdscentret 31

9530 Støvring

Tlf. 98 37 20 38

Send en mail

CVR: 38682903​

GODE LINKS:

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 25 anmeldelser på Facebook