35 års erfaring​

Stor tilfredshed​

Højt fagligt niveau​

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

Dårlig ånde... kan kureres!​

​Et socialt handicap!

Overraskende nok er det de færreste mennesker med dårlig ånde, der er klar over det! Grunden til dette er, at vores lugtesans har en fantastisk evne til at vænne sig til dårlige lugte. Og mennesker i denne persons omgivelser vil oftest ikke sige noget p.g.a. misforstået blufærdighed. Og det er forkert, for selvom det måske lige i øjeblikket vil være lidt pinligt, gør man vedkommende en tjeneste, således at andre ikke fremover undgår, undviger eller drejer sig væk.

Dårlig ånde er et stort socialt handicap for mange mennesker.

I de fleste tilfælde skyldes det en ubalance i mundens miljø. Den dårlige lugt skyldes, at bakterier sidder fast i belægninger, madrester eller tandsten i mellem tænderne eller på tandoverfladerne.

Hvis der er defekter i tænderne er chancen for at noget sætter sig fast væsentligt større. Også rygning giver dårlig ånde.

Lugten kan også komme fra tungens furer eller hals og svælget, men i 95 % af tilfældende kommer årsagen fra munden.

​Det er jo ikke pinligt!

Mange mennesker, har svært ved at tage fat i problemet, og føler det er pinligt, når tandplejepersonalet fører det på banen. På den anden side har de også et ønske om at få løst problemet - og det kan løses.

Bakterierne producerer svovlholdige forbindelser ved nedbrydning af aminosyrer. Dette er en normal proces hos alle mennesker, mest udpræget ved nedsat spytsekretion som fx. under søvn, langvarig tale eller stress. Udenlandske undersøgelser tyder på, at over halvdelen af befolkningen mener at have dette problem, og tiden kræver frisk, vellugtende ånde.

Mange mennesker, har svært ved at tage fat i problemet, og føler det er pinligt. Ta’ tyren ved hornene og fortæl, hvis du bemærker dårlig ånde hos andre – efter de første pinlige sekunder, vil de takke.

Hvad gør man?

Det bedste middel er stadig først og fremmest en god mundhygiejne. Det hjælper at holde tænderne rene og tandkødet sundt. Tungens bidrag kan reduceres ved at børste eller skrabe belægninger af tungen.

Dårlig ånde kan IKKE klares med mundskyllevæske. Tungen skal i de fleste tilfælde børstes, før man kommer af med lugten. ”At bruge mundskyllemiddel alene svarer til at bruge deodorant uden at vaske sig først”.

Desuden er spytstimulation nødvendig for at fjerne substrat og affaldsstoffer. Her er tygning af grov føde bedst, men også sukkerfrit tyggegummi eller pastiller med stærk smag kan hjælpe.

Til dem som har behov for mere, kan man anbefale zinkholdige produkter (Zinkoral-tabletten, som kan købes på apoteker). De er ikke vidundermidler, men de har en vis lugt reducerende effekt. Det er bedre end blot at kamuflere lugten af bakterieprodukter med vellugt af fx. pebermynte.​

FAKTA:

​Morgenånde:

Undersøgelser viser, at mere end hver anden har dårlig ånde om morgenen på grund af forhold i mundhulen. Stofskiftet er nemlig nedsat om morgenen, og munden renses ikke i nær samme grad, når vi sover. Da er musklerne i munden mere i ro, og produktionen af spyt er stærkt nedsat. Det betyder igen, at mængden af afstødte slimhindeceller og bakterier i mundhulen vokser, fordi de ikke vaskes væk af spyttet. Hører man til dem, der ånder gennem munden, forstærkes den dårlige ånde yderligere.

Sultånde:

Jo længere tid der er gået, siden vi har spist, jo større risiko er der for dårlig ånde. Der dannes mindre spyt, hvilket giver flere bakterier. I mangel på madrester i munden vil mikrofloraen i mundhulen kaste sig over proteinstoffer og afstødte slimhindeceller.

Hormonalt betinget dårlig ånde:

Kan for eksempel opstå i forbindelse med menstruation og graviditet.​

Dårlig ånde hos børn:

Skyldes ofte betændte mandler, hvor madrester og bakterier gemmer sig i små hulrum i mandlerne.

Dårlig ånde hos ældre:

Kan have mange årsager. Sygdomme, ændringer i spytkirtlerne, dårlig mundhygiejne, uregelmæssige måltider, indtagelse af medicin og et ændret stofskifte spiller typisk ind.

Dårlig ånde på grund af mad og drikke:

Aromatiske stoffer i for eksempel hvidløg og alkohol går direkte i blodet og udskilles gennem lungerne med dårlig ånde til følge. Kød - især fedt kød - omdannes blandt andet til flygtige fedtsyrer i fordøjelsessystemet og udskilles gennem lungerne. Fed kost i det hele taget kan give et surt miljø, der igen giver dårlig ånde. Indtagelse af store mængder mælk og mælkeprodukter kan også give dårlig ånde.​

Kontakt os og bestil tid idag

Ring til os og bestil tid på 98 37 20 38 eller send en mail med eventuelle spørgsmål. 

Kontakt

​Tandlægerne Grangårdscentret

9530 Støvring

Telefon: 98 37 20 38

Send mail - Find vej

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

ADRESSE:

Tandlægerne Grangårdscentret

Grangårdscentret 31

9530 Støvring

Tlf. 98 37 20 38

Send en mail

CVR: 38682903​

GODE LINKS:

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 25 anmeldelser på Facebook