35 års erfaring​

Stor tilfredshed​

Højt fagligt niveau​

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

Kirurgi​

Kirurgisk indgreb ved cyster

En cysteoperation er ikke nogen svær opgave for den rutinerede specialtandlæge, og de fleste cyster kan opereres ambulant og i lokalbedøvelse. Det er naturligvis det rareste for patienten, hvis cysten ikke har vokset sig stor. Når cyster bliver store, kan det være vanskeligt at operere dem, uden at lave skade på fx. nerver til tænder.

Hvad er en kæbecyste?

En kæbecyste er en væskefyldt sæk, som findes i kæben. Cyster i kæberne udvikler sig så godt som aldrig til kræft.

Vi har altid tid til en snak, og udleverer gerne vejledninger til vores patienter om aktuelle behandlinger.​

Visdomstænder

Visdomstænder kan i nogle tilfælde fjernes ved en simpel tandudtrækning under lokalbedøvelse. Det vil sjældent give problemer.

Ligger visdomstænderne skævt eller begravede i kæbebenet, må de opereres ud. Det gøres også i lokalbedøvelse.

De fleste visdomstænder fjernes nemmest ved, at de med et bor deles i mindre stykker. Når tanden er ude, lukkes hullet i slimhinden igen. Efter operationen skal man regne med lidt hævelse og ubehag i nogle dage.

I nogle tilfælde må visdomstænder fjernes ved et kirurgisk indgreb.

Biopsi

En biopsi er en vævsprøve. Det drejer sig om et lille stykke væv, som udtages og undersøges mikroskopisk for at kunne stille den rigtige diagnose. De fleste biopsier stammer fra mundslimhinden. Det er som regel kun små stykker væv, som udtages, og indgrebet kan uden problemer foretages i lokalbedøvelse. I mange tilfælde drejer det sig om små vortelignende udvækster. Her er biopsien også selve behandlingen, idet det overflødige væv fjernes.

Røntgen er en vigtigt hjælpemiddel i forbindelse med kirurgi.​

FAKTA:

​Nedstående tekst er skrevet af specialtandlæge Søren Hillerup.

Hvad er en kæbecyste?

En kæbecyste er en væskefyldt sæk, som kan være udviklingsbetinget eller inflammatorisk, dvs. den kan enten opstå "af sig selv" eller være forårsaget af reaktion på betændelse. Cyster i kæberne udvikler sig så godt som aldrig til kræft.

Cyster vokser..

Cystevæsken er højmolekylær, d.v.s. at den tiltrækker væske og udøver tryk på cysten og omgivende kæbeben indefra. Derfor har cyster en tendens til at vokse og fortrænge/udhule kæbebenet.

Med og uden betændelse..

Der kan gå betændelse i cyster af alle størrelser, og det kan være meget ubehageligt. Symptomerne er dunkende smerter, rødme og hævelse - ligesom ved en tandbyld.

En cyste skal opereres.

En cysteoperation er ikke nogen svær opgave for den rutinerede specialtandlæge, og de fleste cyster kan opereres ambulant og i lokalbedøvelse. Det er naturligvis det rareste for patienten, hvis cysten ikke har vokset sig stor. Når cyster bliver store, kan det være vanskeligt at operere dem, uden at lave skade på fx. nerver til tænder. En særlig type af de udviklingsbetingede cyster, keratocysten, har tendens til at komme igen, og heling efter operation skal følges ved røntgenkontrol. Hvis der er tvivl om diagnosen, skal fjernet væv undersøges ved mikroskopi.

Hvad er en mundslimhindecyste?

Cyster i mundslimhinden kan opstå, hvis udførselsgangen til en af de små spytkirtler bliver stoppet til. Der kan så danne sig en lille blære, som består af en tynd cystemembran med tyktflydende spyt i. De fleste cyster i mundslimhinden sidder i underlæben, og de bliver sjældent større end 1 centimeter i diameter. Tilsvarende cyster i mundbunden kan blive betydeligt større. Disse cyster kan briste, klappe sammen og gendannes. De små slimhindecyster fjernes operativt. De større får klippet låget af, og heling sker som et sår i løbet af 8 - 14 dage.​

Kontakt os og bestil tid idag

Ring til os og bestil tid på 98 37 20 38 eller send en mail med eventuelle spørgsmål.

Kontakt

​Tandlægerne Grangårdscentret

9530 Støvring

Telefon: 98 37 20 38

Send mail - Find vej

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

ADRESSE:

Tandlægerne Grangårdscentret

Grangårdscentret 31

9530 Støvring

Tlf. 98 37 20 38

Send en mail

CVR: 38682903​

GODE LINKS:

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 25 anmeldelser på Facebook