35 års erfaring​

Stor tilfredshed​

Højt fagligt niveau​

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

Tandbroer udføres i højeste kvalitet

Har du mistet en eller flere tænder, kan en tandbro være løsningen. Vores venlige og professionelle behandlere hos Tandlægerne Grangårdscentretv i Støvring, nær Skørping og Svenstrup J kan hjælpe dig med at få din tyggeevne og dit smil tilbage men en holdbar løsning, der holder i mange år.  

​Mistede tænder kan erstattes af en eller flere tandbroer

Mistede tænder kan erstattes af en bro, som sidder fast på nabotænderne. Som ved fremstilling af kroner skal de tænder, som skal bære tandbroen, beslibes og en midlertidig bro skal fremstilles, mens den endelige bro bliver lavet på laboratoriet.

Vores tandbroer føles som dine egne tænder

Broen limes fast med plast og føles hurtigt som dine egne tænder. En tandbro kan godt fremstilles lige efter tandudtrækning, men bliver så kun påsat midlertidigt i 3 til 6 måneder, indtil gummen er helet. Broen tilpasses herefter endeligt. Det er naturligvis også muligt at erstatte mistede fortænder med en fastsiddende bro.

​​

​Sådan foregår det, når vi laver tandbroer

​Når du har bestemt dig for, at du vil have en tandbro, så kan behandlingen iværksættes. Behandlingen strækker sig over 2 tandlægebesøg.

1. tandlægebesøg:

1. Behandlingen starter med at der tages et aftryk af tænderne. Aftrykket skal bruges til fremstilling af en midlertidig plastbro.

2. Tænderne beslibes, så der bliver plads til broen.

3. Når tænderne er slebet, tages der et nyt aftryk af tænderne. Der tages også en farveprøve, hvis der skal laves en porcelænsbro. Det hele sendes til et tandteknisk laboratorium, hvor man ud fra tandlægens anvisninger og medsendte aftryk fremstiller den endelige bro.


​4. Der fremstilles en midlertidig tandbro i plast ud fra det første aftryk (punkt 1). Broen sættes fast med cement på de beslebne tænder. Hermed beskyttes tændernes nerver.

2. tandlægebesøg:

5. Broen i porcelæn eller guld modtages fra tandteknikeren.6. Når tandbroen er afprøvet, vurderet og tilpasset sættes den fast. Dette gøres med cement som hurtigt stivner, og fastgør broen. Efter cementeringen kontrolleres sammenbiddet.

​6. Undertiden skal højden justeres lidt, hvis biddet er for hårdt, og der tages et røntgenbillede af tænderne.

7. Herefter skal man passe sine regelmæssige tandlægeeftersyn, for at bevare garantien på broen.​

Er tandbroer holdbare?

​Holdbarheden af broer afhænger af mange faktorer blandt andet: - størrelsen og placeringen af broen i munden (kindtand = stor belastning/tyggekraft, fortand = lille belastning/tyggekraft) - tændernes tilstand, som broen skal limes på - bidkraften (hvor hårdt bider man tænderne sammen) - antal tænder i munden (hvor mange tænder fordeles bidkraften ud på) - mundhygiejnen.

Normalt holder broer i cirka 15-25 år, og eventuelt længere. Som beskrevet ovenfor, så belastes tænderne at mange forskellige faktorer, og disse faktorer påvirker holdbarheden af tandbroen. Du skal tænke på, at broen belastes mange gange i løbet af døgnet med en kraft, som kan være på flere hundrede kilo.​

Få mere information om tandbroer

Ønsker du at høre mere om vores tandbroer eller bestille tid til en tid til forundersøgelse? Ring til os og bestil tid på 98 37 20 38 eller send en e-mail til info@tandlaeger-stovring.dk med dine eventuelle spørgsmål.​

FAKTA OM TANDBROER:

Broer:

En bro erstatter en eller flere manglende tænder og er som regel hængt op på naturlige tænder i hver ende (bropiller).Har man mistet en eller flere tænder, men har stadig gode tænder tilbage på hver side af det opståede mellemrum, kan man få fremstillet en tandbro. En lang bro kræver flere naturlige tænder til at bære den. En bro cementeres fast på de naturlige tænder med en plastcement. En bro kan således IKKE tages ud af munden. Det er overordentlig vigtigt at blive instrueret grundigt i rengøringen omkring og under en bro, når denne er blevet lavet og sat i munden.​

Procedure for en metalkeramikbro

En metalkeramikbro har en inderkerne i metal. Denne kerne giver styrke til det porcelænslag, som lægges udenpå. Porcelænslaget giver tandbroen farve som de omgivende tænder. Den færdige bro kommer til at ligne de naturlige tænder meget i farve og facon.

Er der nogen risici ved tandbroer?

Generelt set må man sige nej: En krone eller bro kan gå løs, og så er det vigtigt at henvende sig til tandlægen med det samme, ellers kan der gå caries (hul) i tanden nedenunder. Hvis broen føles for høj eller forkert i biddet, skal man også henvende sig.​

Kontakt

​Tandlægerne Grangårdscentret

9530 Støvring

Telefon: 98 37 20 38

Send mail - Find vej

Åbningstider:

Man:

Tir:

Ons:​

Tors:

Fre:

​8.00 - 16.00

8.00 - 18.00

8.00 - 16.00

8.00 - 15.30

8.00 - 13.30

Telefontid:

Man - Tors:

Fre:

8.00 - 15.00​

​8.00 - 13.00

ADRESSE:

Tandlægerne Grangårdscentret

Grangårdscentret 31

9530 Støvring

Tlf. 98 37 20 38

Send en mail

CVR: 38682903​

GODE LINKS:

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 25 anmeldelser på Facebook